REGULAMENT

 • INAINTE de a va inscrie online la eveniment, va rugam sa cititi cu multa atentie acest Regulament si celelalte sectiuni ale paginii oficiale corcova.trailrace.ro!
 • Prin INSCRIEREA la aceasta competitie concurentii accepta automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine in contradictie sau contravine regulamentului nu va fi luata in considerare.
 • Pe fondul relaxarii restrictiilor cauzate de pandemie si datorita faptului ca in Corcova, in judetul Mehedinti si in regiune situatia sanitara este foarte buna, am luat decizia de a nu mai solicita participantilor si insotitorilor lor la Corcova Trail Race 2021 dovada vaccinarii sau efectuarea testarii antigen la fata locului. Va vom oferi mai multe detalii în scurt timp!
 • Organizatorul “Sport La Orice Varsta” este o asociatie nonprofit, fara activitate economica, fara scop comercial/lucrativ, iar concursul Corcova Trail Race nu este un produs sau serviciu oferit contracost, ci este o manifestare sportiva pentru amatori/profesionisti a carei organizare si desfasurare este posibila datorita exclusiv contributiilor de participare ale concurentilor, contributiilor sponsorilor/partenerilor de organizare precum si datorita pasiunii noastre pentru miscarea in natura, a muncii in afara joburilor permanente si a dedicatiei voluntarilor nostri.

Corcova Trail Race este un eveniment sportiv outdoor care isi propune sa imbine in mod placut sportul cu petrecerea unui weekend de neuitat intr-o superba zona din Oltenia, pe domeniile podgoriei Corcova Roy&Dâmboviceanu.


Trasee:

- Traseul Jirov : dificultate medie, are 15 km lungime si 400 m diferenta de nivel, se adreseaza persoanelor care vor sa alerge o distanta mai lunga, bucurandu-se de tot ce are mai frumos de oferit zona Corcovei.

Timp limita de parcurgere a traseului 3 ore.


- Traseul Corcova : usor, are 6 km lungime si 200 m diferenta de nivel, se adreseaza sportivilor de orice nivel, fiind un traseu numai bun pentru incepatori.

Timp limita de parcurgere a traseului 1:30 ore.


- Traseul MTB: dificultate medie, are 21 km lungime si 600 m diferenta de nivel, este recomandat tuturor ciclistilor, fiind un traseu care nu prezinta dificultati tehnice deosebite. Din motive ce tin de securitatea participantilor, pe traseul de MTB nu se va servi vin in punctele de alimentare.

Timp limita de parcurgere a traseului 3 ore.


- Traseul KIDS RACE: usor, are 500 m lungime si este recomandat tuturor copiilor indiferent de varsta sau pregatirea fizica

Pe Trasee se vor gasi puncte de sustinere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzator, vor fi vizibile si vor trebui sa fie parcurse in ordinea crescatoare a numarului lor.


Cine participa?

- Traseele Jirov, Corcova si MTB sunt destinate celor care au implinit varsta de 18 ani si sunt apti din punct de vedere medical, fizic si mental sa sustina acest tip de efort.

- Exceptie pot face juniorii legitimati la cluburi sportive care au dovedit reale calitati atletice si pentru care este necesar acordul parintilor/tutorelui, scris si semnat pe formularul de inscriere/declaratia de responsabilitate, care sa ateste ca acestia cunosc conditiile si regulile competitiei si sunt de acord cu inscrierea si participarea tanarului la concurs.


Locuri disponibile:

- 800 cumulat la toate traseele, 200 pentru insotitori, 100 pentru KidsRace.

Inscrierea:

- Inscrierea la Corcova Trail Race se face fie completand formularul on-line din sectiunea Inscriere fie completand formularul tipizat disponibil in zona de validare, la fata locului

Inainte de a va inscrie online asigurati-va ca ati citit cu atentie informatiile tehnice care prezinta descrierea traseelor si asigurati-va ca alegeti traseul de parcurs care se potriveste cel mai bine pregatirii dumneavoastra sportive pentru ca nu este permisa schimbarea ulterioara a participarii la un alt traseu. Va stăm la dispozitie oricand cu sfaturi privind alegerea traseului potrivit pe contact@sportlaoricevarsta.ro sau pe pagina noastra de Facebook: Corcova Trail Race.

Modificarea traseului de catre organizatori sau anularea cursei:

-Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele de concurs sau chiar de a anula/amana cursa in cazul in care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti (de exemplu furtuna cu fulgere si trasnete). De asemenea, in situatii exceptionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu instiintarea prealabila a celor inscrisi. Amanarea competitiei se poate face numai pentru ziua de duminica 1 august 2021.

Oprirea / retragerea din cursa:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:
- s-a accidentat dupa start;
- starea fizica nu-i mai permite continuarea cursei;
- in cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunand la numerele de urgenta comunicate.
Retragerea din cursa va fi confirmata de catre concurenti prin semnarea fisei de concurs si depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Penalizari/descalificare:

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate si/sau a altor gunoaie este complet INTERZISA, va fi strict monitorizata de voluntari/arbitri de traseu si duce imediat la DESCALIFICARE;
- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;
- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea intregului traseu – descalificare;
- Nerespectarea regulilor competitiei – descalificare;
- Comportament nesportiv față de alti participanti, oficiali, public, alte persoane – descalificare;
- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;
Contributia de participare nu se va inapoia in cazul descalificării.

Siguranta:

- Pe toata durata concursului circulatia rutiera nu va fi restrictionata in zona asa ca recomandam atentie sportiva, iar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece masini, biciclete, turisti sau se pot intalni animale.

- Orice accident in care sunt implicati participantii de la Corcova Trail Race, survenit in timpul desfasurarii concursului din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicati in accident.

- Participantii sunt direct responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorul nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care participantul se accidenteaza sau se raneste. Va exista in zona de start/finish o ambulanta cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgenta in caz de nevoie.

- Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.

Contributia dumneavoastra de participare presupune urmatoarele beneficii:

 • Kitul de concurs: numar personalizat, tricou tehnic personalizat, Bratara de acces in zona privata a evenimentului, alte materiale. In unele cazuri, marimea tricoului poate diferi de cea bifata de participanti in formularul online de inscriere;
 • Cronometrare individuala, tabela electronica;
 • Puncte de sustinere pe traseele Jirov, Corcova unde se va putea consuma apa, vin, bautura energizanta, fructe etc. si pe traseul MTB, unde se va putea consuma apa, bautura energizantă, fructe;
 • Revitalizare in zona de Start/Sosire intre orele 10 si 15.30;
 • Clasament online si diploma electronica;
 • Pahar de vin personalizat – Corcova Trail Race pentru toti cei care termina cursele in timpul indicat;
 • Sticla de vin Corcova Roy&Damboviceanu pentru fiecare participant adult;
 • Ambulanta;
 • Premii in produse de la sponsori si vin de la Corcova Roy & Damboviceanu Winery;
 • Extrageri de premii surpriza pentru toti participantii si voluntarii evenimentului Corcova Trail Race;
 • Sistem de sonorizare si prezentator eveniment DJ Catalin Sanatescu;
 • Night Run pe 29 iulie 2021 pe dealul Corcova, ora 20, la lumina frontalelor, cu Radu Milea;
 • Concurs de orientare pe 30 iulie 2021 incepand cu ora 18.00 in compania prietenilor de la Sport O Runners;
 • Concert muzica live cu formatia Madicine Band din Serbia Vineri, incepand cu ora 21.00;
 • O portie de sarmale sambata, intre orele 12-17, facilitati pentru a lua masa in afara acestor ore si degustare cu cele mai bune vinuri produse de Crama Corcova, fara limita de cantitate, sambata, intre orele 17-22;
 • Concert muzica live cu formatia New Deal din Serbia Sambata, incepand cu ora 21.00;
 • selectii foto de la eveniment si filmul oficial pe pagina de Facebook Corcova Trail Race, in saptamanile urmatoare evenimentului;
 • Loc de parcare auto in curtea privata a Cramei Corcova in limita locurilor disponibile;
 • Zona de campare superba cu gazon, gratuit, cu acces la dusuri, toalete ecologice, dar si cu securitate asigurata de firma de paza autorizata;
 • Turul Cramei Corcova Roy & Damboviceanu pe 1 august 2021, incepand cu ora 10:00, avand ca ghizi chiar pe proprietarii Cramelor Corcova;
 • Alte facilități oferite in zona de expozitie a festivalului: standuri cu produse sportive cu discount, cabina foto, vizionare filme Tabere Silviu Balan, etc.;
 • Participarea la cel mai mare eveniment sportiv din judetul Mehedinti;
 • Alte beneficii care vor fi anuntate pe pagina de Facebook a competitiei.

Insotitorii participantilor vor putea avea acces in zona privata a evenimentului achitand o contributie de 70 de lei, platita de participantul al carui insotitor este mentionand numele pe adresa de e-mail contact@sportlaoricevarsta.ro, avand si urmatoarele beneficii:

 • Bratara de acces in zona privata a evenimentului, pahar de vin si o sticla de vin produsa la Crama Corcova Roy & Damboviceanu, in limita a 200 de locuri;
 • O portie de mancare sambata, intre orele 12-17, facilitati pentru a lua masa in afara acestor ore si degustare cu cele mai bune vinuri produse de Crama Corcova, fara limita de cantitate, sambata, intre orele 17-22;
 • Night Run pe 29 iulie 2021 pe dealul Corcova, ora 20, la lumina frontalelor, cu Radu Milea
 • Concurs de orientare pe 30 iulie 2021 incepand cu ora 18.00 in compania prietenilor de la Sport O Runners;
 • Concert muzica live cu formatia Madicine Band din Serbia Vineri, incepand cu ora 21.00;
 • Concert muzica live cu formatia New Deal din Serbia Sambata, incepand cu ora 21.00;
 • Accesul la punctul de revitalizare concurenti unde se vor gasi dulciuri fructe apa, sambata, intre orele 10 si 15.30;
 • Selectii foto de la eveniment si filmul oficial pe pagina de Facebook Corcova Trail Race, in saptamanile urmatoare evenimentului;
 • Loc de parcare auto in curtea privata a Cramei Corcova in limita locurilor disponibile;
 • Zona de campare superba cu gazon, gratuit, cu acces la dusuri, toalete ecologice, dar si cu securitate asigurata de firma de paza autorizata;
 • Turul Cramei Corcova Roy & Damboviceanu Duminică, incepand cu ora 10:00, avandu-i ca ghizi chiar pe proprietarii Cramelor Corcova;
 • Alte facilități oferite in zona de expoziție a festivalului: standuri cu produse sportive cu discount, cabina foto, vizionare filme Tabere Silviu Balan, etc.;
 • Participarea ca spectator la cel mai mare eveniment sportiv din județul Mehedinți;
 • Alte beneficii care vor fi anuntate pe pagina de Facebook a competiției.

ATENTIE!

 • Insotitorii minori sub 14 ani nu achita contributia de insotitor si nu beneficiaza de kit de participant, avand acces gratuit in curtea cramei Corcova;
 • Insotitorii minori peste 14 ani, achitand o contributie de 70 de lei, platita de participantul al carui insotitor este mentionand numele pe adresa de e-mail contact@sportlaoricevarsta.ro, beneficiaza de un kit asemanator insotitorilor peste 18 ani, cu exceptia sticlei, paharului si degustarii de vin, beneficii care vor fi inlocuite cu tricoul personalizat.

-Daca dintr-un motiv intemeiat doriti sa anulati participarea la cursa va rugam sa anuntati acest lucru la contact@sportlaoricevarsta.ro , resursele noastre vor fi folosite mai eficient.

-Contributia de participare la eveniment NU ESTE RETURNABILA si nu va fi considerata contributie la un alt eveniment viitor organizat de noi.

-Totusi, aveti posibilitatea de a transfera locul altei persoane sau de a schimba traseul de concurs, trimitand un email de solicitare la contact@sportlaoricevarsta.ro pana pe data de 15 iulie 2021, ora 12.00. Dupa data de 1.05.2021 aceste modificari se realizeaza achitand o cotributie de modificare (vezi sectiunea “Contributia de participare”). Sarcina de a gasi persoana catre care veti face transferul intra in sarcina dumneavoastra.

Dupa 15 iulie 2021 nici un fel de modificare nu va mai fi acceptata din motive organizatorice.

Traseul Jirov

- Masculin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Feminin: sub 35 ani, peste 35 ani

- Open General Masculin și Feminin

Traseul Corcova

-Open General Masculin si Feminin

Traseul MTB

-Open General Masculin si Feminin

Kids Race

- Masculin si Feminin: sub 8 ani, 8-12 ani, 12-16 ani

- ESTE OBLIGATORIU ca fiecare participant de la probele de alergare sa poarte cel putin un accesoriu haios (ex: peruca, ochelari, rochita, costume tematice, masca de carnaval, etc) care sa exprime originalitatea si inventivitatea purtatorului. Spiritul Corcova Trail Race este acela care imbina sportivitatea cu buna dispozitie, fair-play-ul cu umorul si prietenia cu natura, fiind astfel o cursa unica la noi in tara. La proba de ciclism, accesoriile de carnaval sunt facultative, dar sunt FOARTE RECOMANDATE;

- Incaltari cu profil sportiv (pantof alergare sosea/ alergare montana, obligatoriu);

- Windstopper (recomandat in caz de vreme rea);

- Haina si pantaloni de ploaie, tricou cu maneca lunga (recomandat in caz de vreme rea);

- Bentita/caciulă/sapca (recomandat);

- Numar de concurs, vizibil pe toata durata cursei (obligatoriu);

- Borseta sau rucsac pentru hidratare (recomandat).

In caz de vreme rea, organizatorul isi rezerva dreptul de a solicita echipament obligatoriu, urmand a anunta la sedinta tehnica din seara premergatoare concursului care sunt schimbarile.

Pentru cursa MTB, casca este obligatorie pe tot parcursul traseului. In cazul in care un concurent nu are casca pe cap, acesta va fi descalificat.

Despre organizarea evenimentului:

-Declaratia de responsabilitate si adeverinta ce atesta testul negativ la SARS CoV-2 sau vaccinat trebuie descarcate inainte, printate si inmanate Organizatorilor la intrarea in zona de concurs/ridicarea kitului;

-Din cauza situatiei sanitare si pentru siguranta tuturor, la editia din 29 iulie -1 august 2021 fiecare participant la eveniment va trebui sa prezinte la intrarea in curtea Cramei Corcova Roy & Damboviceanu, alaturi de declaratia de participare, o adeverinta care sa ateste fie ca este negativ la virusul SARS-CoV-2 (cu test rapid facut la fata locului sau PCR facut miercuri 28 iulie 2021), fie ca a fost vaccinat cu cel mult 6 luni inainte de eveniment. Cand spunem "fiecare participant" ne referim la orice persoana indiferent de varsta care intra in zona de concurs, fie ca este concurent, organizator, furnizor servicii, angajat al Cramei, etc. Va rugam sa luati in considerare aceasta obligatie, iar in cazul in care nu sunteti de acord, va rugam sa nu va inscrieti la eveniment!;

- Revizuirea listei de participanti si validarea lor se va face incepand cu data de 29 iulie 2021, ora 16:00;

- Organizatorul poate acorda oricand wildcarduri unor sportivi recunoscuti care doresc sa participe la competitie, peste cele 800 de locuri disponibile;

- După 22.07.2021 nu se mai fac inscrieri online, pe mail sau prin telefon si nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vina la concurs;

- Inainte, in timpul si după concurs se pot face fotografii si materiale video cu concurentii si/sau spectatorii evenimentului. Prin incrierea si participarea la cursa acestia accepta implicit ca materialele pot fi folosite de catre organizatori in realizarea de clipuri, colaje, cover-uri si/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului, a Cramei Corcova Roy & Damboviceanu. Exista posibilitatea ca fotografii nostri oficiali sa nu-i poata prinde in cadru pe toți participantii, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalti fotografi;

- Fotografiile si rezultatele de la Corcova Trail Race reprezinta documente cu caracter public si pot fi folosite in demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fara acordul prealabil al participantilor;

- Toti participantii sunt obligati sa prezinte un act de identitate in momentul ridicarii kitului si sa inmaneze organizatorului declaratia de responsabilitate (completata si semnata anterior). Prin inscrierea la aceasta competitie, concurentii accepta automat regulamentul acesteia;

- Noutatile despre cursa le vom posta pe paginile noastre de Facebook, asadar va invitam sa fiti la curent cu toate informatiile dand un Like paginii Sport La Orice Varsta si paginii Corcova Trail Race. In saptamana anterioara desfasurarii cursei toti participantii cu adresa de email valida vor primi prin posta electronica tot ceea ce trebuie sa stie despre concurs;

- Participantii/voluntarii care castiga premii la extragere ai nu sunt prezenti pierd premiile, la fel si castigatorii curselor care nu participa la festivitatea de premiere (indiferent daca premiul este in bani sau vouchere).


Despre competitia sportiva:

- Sedinta tehnica va avea loc in data de 30 iulie 2021, la ora 21:00. Va recomandam sa participati si sa acordati atentie sedintei tehnice, in cadrul ei se vor comunica toate informatiile necesare participarii in bune conditii la Corcova Trail Race;

- Startul va avea loc in data de 31 iulie 2021 la ora 9:00 pentru toate traseele de alergare si ora 12:30 pentru MTB;

- Organizatorii pot refuza participarea la cursa a celor insuficient pregatiti din punct de vedere sportiv, a celor pe care ii considera a nu avea experienta potrivita traseului la care au ales sa participe, a celor fara echipament obligatoriu la start;

- Numarul de concurs trebuie sa fie atasat in fata si in mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toata perioada concursului. Pierderea numarului de concurs duce la descalificare;

- Cronometrajul se va face individual, iar clasamentele vor fi disponibile imediat dupa concurs si in zilele următoare cursei. Daca doi concurenti ajung in acelasi timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celalalt pentru locul x+1;

- Ajutorul din exterior (alimente, energizante, bete, haine, etc.) este permis doar in punctele de revitalizare de pe traseu;

- Sunt permise scurtaturile facute pe o distanta mai mica de 15 m doar in cazul in care s-a creat ambuteiaj. Altfel, cel care va fi observat scurtand traseul marcat de organizatori va primi o penalizare de 3 minute la fiecare scurtatura facuta;

- Desi toate traseele vor fi marcate foarte bine cu banda de semnalizare va rugam ca in cazul in care nu mai vedeti timp de cateva minute banda sa va intoarceti la ultimul marcaj vazut si sa continuati de acolo;

- Orice concurent nemultumit cu privire la pozitia din clasament poate face dupa instiintarea verbala a organizatorilor si contestatie in scris (platind suma de 300 de lei) pana sambata ora 17.00, decizia care se va da de catre organizatori (pe loc sau in saptamana urmatoare cursei) fiind definitiva si de necontestat;


Despre contributia de participare:

- Validarea platii contributiei de participare trebuie sa apara in tabelul de participanti in maxim 3 zile lucratoare de la efectuarea donatiei, in caz contrar va rugam sa ne trimiteti o atentionare la contact@sportlaoricevarsta.ro;

- Daca doriti decontarea contributiei de participare pe persoana juridica, va rugam sa ne trimiteti INAINTE de a face orice plata datele complete de facturare la contact@sportlaoricevarsta.ro, noi o sa va trimitem tot pe email factura scanata pe baza careia trebuie sa faceti viramentul din contul respectivei persoane juridice, iar originalul il veti primi la concurs. Atentie, daca faceti plata din contul personal nu mai emitem ulterior factura pe o persoana juridica.


Despre kitul de participare:

- Kitul de participare se ridica doar personal de catre participantul inscris online, pe baza unui act de identitate, a inmanarii declaratiei de participare la eveniment completate si semnate si a inmanarii adeverintei de test negativ Sars-Cov-2 sau de vaccinare impotriva Sars-Cov-2;


Vreti sa participipati sambata si la alergare si MTB?

- Va inscrieti si la alergare si la MTB, iar contributia este 150 lei la alergare si 75 lei la MTB. In acest caz la alergare primiti kit complet, iar la MTB doar numarul de concurs. Daca optati pentru aceasta varianta va rugam sa ne trimiteti un email la contact@sportlaoricevarsta.ro, o sa va trimitem un link doar pentru plata celor 75 lei;

- Nu trimitem kitul prin posta si nu comercializam kituri;

- Daca, la sfarsitul cursei, vor ramane pachete de start neridicate acestea vor fi impartite voluntarilor.

Ce trebuie sa faca concurentii pentru inscrierea insotitorilor la eveniment:

- Sa fie validati in formularul de inregistrare;

- Sa plateasca contributia de participare a insotitorilor, aceasta fiind de 70 lei pentru fiecare insotitor;

Insotitorii copiilor cu varsta de pana in 14 ani nu platesc contributia de participare de 70 de lei;

Pentru KidsRace, parintii neconcurenti la Corcova Trail Race ai copiilor participanti vor plati contributia de participare de 70 lei pentru accesul la facilitatile zonei private sau pot urmari cursa copiilor din zona adiacenta;

- Sa ne trimita un e-mail pe contact@sportlaoricevarsta.ro cu numele insotitorilor si dovada platii (pentru plata prin transfer bancar), pana cel tarziu 20.07.2021, ora 12.00.

Măsuri de siguranta sanitara pentru participanţii la Corcova Trail Race 2021

Corcova Trail Race 2021 este un eveniment sportiv ce se va desfășura pe 31 iulie 2021, exclusiv în aer liber, in comuna Corcova, judetul Mehedinti.

Dat fiind contextul creat de pandemia Covid-19, în conformitate cu prevederile legale cuprinse în Ordinul comun 197 din 02/04/2021 publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358, in data de 08.04.2021, echipa organizatoare include în demersurile de organizare a concursului măsurile menite să protejeze persoanele implicate, participanți, susținători, voluntari și organizatori, sponsori si parteneri.

1. Inainte de eveniment

CTR 2021 trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare a fiecaruia dintre participanti, fie el concurent, organizator, voluntar, sponsor sau partener. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre simptome sau l-a/le-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare şi să nu părăsească locuinţa pentru a veni la eveniment.

Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a evenimentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi, recomandarea noastra fiind utilizarea masinii personale sau a unor microbuze utilizate exclusiv de un grup restrans de participanti in acest scop.

Participanții vor completa inainte de venire si vor aduce la eveniment o declarație pe proprie răspundere care atestă că înţeleg și acceptă riscurile participării la un eveniment de masă în contextul epidemiei actuale de COVID-19.

2. In timpul evenimentului

Pe tot timpul desfasurarii CTR 2021 toti participantii trebuie să îşi monitorizeze permanent starea de sănătate şi să respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena mâinilor, distanţarea socială, evitarea atingerii ochilor, nasului şi a gurii, respectarea igienei respiratorii, purtarea obligatorie a mastii de protectie pe toata durata evenimentului, dezinfectarea mainilor in zona de start.

-Accesul: Incepand de joi 29 iulie 2021 ora 16.00 si pana duminica 1 august 2021, ora 12.00, accesul la baza de concurs de la Cramele Crocova va fi permis doar participantilor si insotitorilor acestora, organizatorilor, partenerilor si furnizorilor evenimentului. Pentru a evita situatiile neplacute, va rugam insistent sa veniti cu Declaratia completata si semnata, nu veti putea face acest lucru la fata locului!

Nu va fi permis accesul spectatorilor care nu au legatura cu evenimentul, pe toata perioada desfasurarii lui.

-Triajul epidemiologic: La intrarea in baza de concurs va exista un Punct de Control unde toti participantii vor prezenta Declaratia de participare pe propria raspundere completata in prealabil si un act de identitate, documente care vor permite intrarea in zona de concurs. Aici va fi amenajat un punct sanitar unde toţi participanţii (sportivi, organizatori, voluntari, reprezentanţi ai presei, parteneri, furnizori, insotitori etc.) vor fi supuşi unui triaj observaţional realizat de personal calificat şi vor fi validati/trecuţi pe listă nominală a participantilor, pentru a facilita o eventuală anchetă epidemiologică.

In acest punct sanitar personalul medical va efectua termometrizarea digitala a tuturor persoanelor implicate in desfasurarea evenimentului. În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3°C, se repetă termometrizarea după 5 minute de repaus. Dacă temperatura ridicată se menţine, acest fapt se raportează către medicul coordonator al competiţiei în vederea izolării cazului suspect, cu anunţarea imediată a direcţiei de sănătate publică şi a celorlalte autorităţi competente.

-Kitul sanitar: Toți participanții vor primi un kit sanitar individual care va cuprinde: o mască de protectie, un pachet de şerveţele pentru igiena mâinilor, o sticluță de gel dezinfectant.

-Validarea si ridicarea pachetului de concurs: La vremuri noi, reguli noi, asadar in acest an vom permite, chiar vom recomanda, ridicarea kiturilor de catre o persoana pentru mai multi participanti, cu copie dupa CI si declaratia de participare a celor care nu sunt prezenti.

-Startul: La start, de la start si inca 300m purtarea mastii este obligatorie. Concurentii se vor indrepta spre zona de start urmand circuitul prestabilit de catre organizatori. Vor fi semnalizate prin puncte albe pe asfalt pozitiile de start ale fiecarui concurent, pentru respectarea distantarii sociale.

-Finishul si dupa finish: Dupa finish, peste tot in zona de concurs, purtarea mastii este obligatorie.

-Depasirile: Pe traseu între concurenți se vor face cu respectarea măsurilor de distanțare, cu păstrarea distanței de siguranță de minim 1 m. Este interzisă eliminarea secrețiilor secrețiilor faringiene și nazale în apropierea altui participant.

-Alimentarea: Pentru a ajuta distanțarea între persoane, punctele de alimentare vor fi amenajate cât mai pe lung, cu o distanță de cativa metri între fiecare masă/cort pentru a distanța atât voluntarii cât și concurenții.

În punctele de control, hidratare si alimentare de pe traseu nu vor fi admiși mai mult de 10 participanți concomitent. Pentru lichide va fi obligatoriu ca participantii sa isi aduca propriul recipient, la punctele de suport putând să se alimenteze din bidoane mai mari, cu ajutorul voluntarilor. Va rugam sa luati serios in considerare acest aspect, nu vor exista pahare de unica folosinta.

Fiecare punct de alimentare va avea stație de dezinfectare înainte de punct cu aproximativ 50 metri, presemnalizat.

Ca noutate absoluta si pentru evitarea aglomeratiei in punctul de alimentare de la finish, pachetul de revitalizare va fi oferit de sponsorul nostru traditional Auchan Retail Romania intr-un kit/sacoșă, spre exemplu: o apă, un fruct, o ciocolata, etc., in functie de produsele disponibile. Este obligatorie parasirea zonei de alimentare imediat dupa primirea pachetului de revitalizare.

-Diverse: Toate zonele cu potential de aglomerare vor fi organizate astfel încât să existe un singur punct de intrare și unul de ieșire cu fluxul de persoane desfășurându-se într-o singură direcție.

Toate zonele de eveniment unde vor fi prezente mai multe persoane în același timp (Expo, Ridicare kituri, Start, Finish) vor fi prevazute cu stații de dezinfectare.

Stațiile de dezinfectare vor avea alocate voluntari care vor avea rolul de a verifica și reumple/schimba recipienți cu dezinfectant pe parcursul întregului eveniment.

Va rugam sa pastrati in permanenta o distanţă de siguranţă de minimum 2 m faţă de celelalte persoane prezente, inclusiv în timpul şedinţei tehnice. Va exista personal de securitate care va avea si sarcina de verificare a acestui aspect la fata locului.

Este interzisă eliminarea secrețiilor faringiene și nazale in public, dat fiind că particulele respective sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea SARS-CoV-2.

Echipamentul folosit în timpul evenimentului, după utilizare, trebuie colectat direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură adecvată.

Paharele personalizate vor fi ridicate personal de concurenți din locul special amenajat, dupa linia de sosire. Este obligatorie parasirea zonei de finish imediat dupa primirea lor.

Premierea se va desfasura langa zona de start, in aer liber, cu personal responsabil pentru mentinerea distantei si purtarea mastii in randul participantilor prin atentionarea acestora in cazul nerespectarii regulilor.

Noi, organizatorii, vom asigura echipamentul de protecţie sanitara (mască, mănuşi) pentru întreg personalul implicat în organizarea competiţiei, vom implementa măsurile de igienizare a mâinilor cu produse biocide avizate/autorizate la intrarea în spaţiul destinat evenimentului pentru toţi participanţii, vom asigura atenţionarea în toate spaţiile folosite de competitori, prin anunţuri scrise/postere informative plasate la loc vizibil, privind regulile de igienă a mâinilor şi igiena respiratorie, practicarea responsabilităţii sociale prin distanţarea socială şi monitorizarea propriei stări de sănătate, vom asigura amplasarea vizibilă a dispenserelor cu soluții dezinfectante, precum și a prosoapelor de unică folosință (din hârtie), vom asigura containere speciale pentru debarasarea materialelor de protecție sanitară (măști și mănuși).

-In eventualitatea depistării unui caz suspect de COVID-19, persoana cu simptomatologie specifica va fi izolata intr-un spatiu bine ventilat si care să nu comunice cu alte incinte sau spaţii definite, pregatit in prealabil de organizatori pana la un consult de specialitate/testare/evacuare din zona de concurs.

Se va anunţa imediat eventualul caz suspect către personalul medical aflat la locul competiţiei şi se va informa obligatoriu direcţia de sănătate publică şi/sau serviciul de urgenţe 112.

3. Dupa eveniment:

CTR 2021 trebuie să fie urmat de o procedură de autoevaluare a fiecaruia dintre participanti, fie el concurent, organizator, voluntar, sponsor sau partener. Persoanele care prezintă sau vor prezenta simptomatologie COVID trebuie sa anunte autoritatile sanitare.

- Inainte de a veni la Corcova Trail Race, fiecare participant trebuie sa printeze si sa completeze Declaratia de participare pe propria raspundere. Pentru a ridica kitul Corcova Trail Race trebuie sa inmanati organizatorilor Declaratia de participare pe propria raspundere (completata anterior si semnata) si sa prezentati un act de identitate.

-Din cauza situatiei sanitare si pentru siguranta tuturor, la editia din 29 iulie -1 august 2021 fiecare participant la eveniment va trebui sa prezinte la intrarea in curtea Cramei Corcova Roy & Damboviceanu, alaturi de declaratia de participare, o adeverinta care sa ateste fie ca este negativ la virusul SARS-CoV-2 (cu test rapid facut la fata locului sau PCR facut miercuri 28 iulie 2021), fie ca a fost vaccinat cu cel mult 6 luni inainte de eveniment. Cand spunem "fiecare participant" ne referim la orice persoana indiferent de varsta care intra in zona de concurs, fie ca este concurent, organizator, furnizor servicii, angajat al Cramei, etc. Va rugam sa luati in considerare aceasta obligatie, iar in cazul in care nu sunteti de acord, va rugam sa nu va inscrieti la eveniment!;

- Prin inscrierea la Corcova Trail Race participantii accepta automat si implicit ca au citit cu atentie si au inteles pe deplin prezentul Regulament si toate celelalte informatii de pe site-ul oficial corcova.trailrace.ro, sunt de acord in totalitate cu acestea, precum sunt de acord sa nu aibe solicitari care sa contravina sau sa intre in contradictie cu dispozitiile prezentului Regulament sau a celorlalte informatii prezentate pe site.

- Necitirea cu atentie a Regulamentului si a tuturor Sectiunilor de pe site-ul corcova.trailrace.ro nu poate fi interpretata ca fiind lipsa de informație, recomandari, reguli si conduite din partea organizatorilor Corcova Trail Race, iar participantii care se inscriu la eveniment fara sa cunoasca toate informatiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplaceri cauzate de acest fapt, inainte, in timpul si dupa eveniment.

-Absenta participantilor de la sedinta tehnica din data de 30.07.2021 ora 21.00 poate duce la necunoasterea unor informatii vitale care pot afecta negativ participarea la concurs. Va rugam insistent sa aflati cele comunicate de noi intrebandu-i pe ceilalti concurenti sau pe organizatori.

Translate »