CORCOVA TRAIL RACE

Corcova Trail Race este prima competitie din Romania care si-a propus sa imbine sportul si miscarea in aer liber cu placerea de a savura un vin bun. Astfel, Asociatia Sport la Orice Varsta impreuna cu Podgoria Corcova Roy&Damboviceanu au pus bazele unui concurs care isi doreste sa reprezinte un reper pe harta competitiilor sportive din Romania, dar in acelasi timp sa si promoveze conceptul de “Sport & Fun”.

 

In anul 2013 apare Corcova Trail Race, prima competitie de alergare prin vie din Romania, care s-a bucurat de un interes important din partea comunitatii alergatorilor, datorita locului de desfasurare, dar si pentru ca a fost o ocazie deosebita  de a vedea la lucru doi dintre cei mai buni alergatori, Marius V. Ionescu si Ionut Zinca.  In “Duelul Titanilor”, pe principiul “cand doi se cearta, al treilea castiga” campionul cursei a fost Andrei Stefana. Competitia a fost foarte bine primita de catre alergatori asa ca, firesc, a urmat editia din 2014.


 

Editia din 2014 a fost cea in care am lansat conceptul de “Sport & Fun”, incurajand toti participantii sa se costumeze si sa se deghizeze, astfel incat concursul sa se transforme din unul competitiv in unul in care sportul, voia buna si vinul de calitate sa se completeze armonios intr-un tablou prin care sarbatorim incheierea verii, dar si inceputul culesului strugurilor. Au fost premiate pe langa rezultatele de top si cele mai haioase deghizari.


 

2015 a fost anul in care alergatorii si ciclistii au imbratisat pe deplin conceptul “Sport & Fun”, majoritatea  participantilor venind pregatiti cu costumatii care mai de care mai interesante, atmosfera generala fiind una de prietenie si voie buna, petrecerea de la piscina fiind urmata de festivitatea de premiere si de concertul Madicine Band care s-a prelungit mult in noapte, dovada ca si sportivii au nevoie de momente de relaxare si destindere, iar Corcova este locul ideal.


 

Anul 2016 ne-a adus un nou supranume, dat de catre participantii si insotitorii lor. Conceptul de “Sport&Fun” a devenit un brand pentru Corcova, iar Corcova Trail Race a devenit “Festivalul alergarii din Romania!”. Acest nume ne onoreaza si incununeaza munca depusa in cei 4 ani de festival de Corcova!


 

2017 a inseamna continuarea conceptului de “Festival sportiv”, concurentii avand parte de o atmosfera unica, de vacanta, de voie buna si distractie combinate cu sport si vin de calitate. In viitor ne-am propus sa dezvoltam conceptul de Festival, participantii fideli fiind cei care ne-au oferit inspiratia necesara.


2018 a fost un an asa cum v-am obisnuit pana acum. Cu sport, cu alergare, cu MTB, cu amuzament, muzica si vin de calitate! Un Festival ”Sport&Fun” care a scos la iveala din voi si din noi acel ”joie de vivre”, bucuria de a trai intens, frumos, cu zambetul pe buze. A fost anul in care am avut parte si de o surpriza, Tom Owens, un alergator montan de talie mondiala, s-a distrat alaturi de noi, el fiind si castigator al celor doua probe la care a luat parte, MTB si alergarea de pe traseul Jirov.


In 2019, Corcova Trail Race a facut ”cei sapte ani de-acasa”! Si asta a insemnat mai mult vin, mai mult sport, mai multa distractie. Am ramas cu numeroase amintiri, o fata zambind, ascunsa dupa sticla rece de vin; un grup razand, pitit dupa randurile pline de struguri de vita de vie; o mare de oameni distrandu-se, invaluită de muzica live. Amintiri pe care vrem sa le repetam in fiecare an!


Probele din cadrul competitiei au fost gandite astfel incat sa fie atractive pentru un numar cat mai mare de iubitori ai miscarii in aer liber, indiferent de categoria de varsta, sex si nivel de pregatire fizica.

JIROV

Pe distanta de 15 km, cu o diferenta de nivel de 400 m.

CORCOVA

Pe distanta de 6 km, cu o diferenta de nivel de 200 m.

MTB

Pe distanta de 21 km, cu o diferenta de nivel de 600 m.

KIDS RACE

Pe distanta de 500 m, in curtea cramei.

Traseele curselor sunt tocmai cele care fac ca aceasta competitie sa fie unica. Acestea sunt o imbinare echilibrata intre asfalt si teren variat, totodata o provocare atat pentru atletii de plat cat si pentru alergatorii montani.

Toate traseele trec prin cele mai pitoresti zone din jurul Corcovei, prin sate vechi, pe dealuri domoale, prin padure si prin celebrele vii ale Corcovei, o imbinare armonioasa intre toate aceste elemente face din Corcova Trail Race o competitie de neratat.

Zona de start/sosire se va situa chiar în inima Cramei Corcova Roy&Damboviceanu, locul care a renascut din propria cenusa devenind astazi un reper pe harta vinurilor din Romania, prin dorinta si vointa unor oameni precum Serban Damboviceanu, proprietarul podgoriei.

Scopul nostru

Este acela de a contribui la dezvoltarea conceptului de ”Sport & Fun” prin imbinarea armonioasa dintre sport si distractie. Provocarea noastra pe termen lung este insa de a face din Corcova Trail Race un reper pe harta competitiilor de acest gen din lume.

"Acolo unde sportul se imbina cu Secretul lui Bachus!"

Sport & Fun in Viile Corcovei, pe 29 iulie - 1 august 2021 la Corcova Trail Race!

Translate »