CORCOVA TRAIL RACE

Corcova Trail Race este prima competitie din Romania care si-a propus sa imbine sportul si miscarea in aer liber cu placerea de a savura un vin bun. Astfel, Asociatia Sport la Orice Varsta impreuna cu Podgoria Corcova Roy&Damboviceanu au pus bazele unui concurs care isi doreste sa reprezinte un reper pe harta competitiilor sportive din Romania, dar in acelasi timp sa si promoveze conceptul de “Sport & Fun”.

 

In anul 2013 apare Corcova Trail Race, prima competitie de alergare prin vie din Romania, care s-a bucurat de un interes important din partea comunitatii alergatorilor, datorita locului de desfasurare, dar si pentru ca a fost o ocazie deosebita  de a vedea la lucru doi dintre cei mai buni alergatori, Marius V. Ionescu si Ionut Zinca.  In “Duelul Titanilor”, pe principiul “cand doi se cearta, al treilea castiga” campionul cursei a fost Andrei Stefana. Competitia a fost foarte bine primita de catre alergatori asa ca, firesc, a urmat editia din 2014.


 

Editia din 2014 a fost cea in care am lansat conceptul de “Sport & Fun”, incurajand toti participantii sa se costumeze si sa se deghizeze, astfel incat concursul sa se transforme din unul competitiv in unul in care sportul, voia buna si vinul de calitate sa se completeze armonios intr-un tablou prin care sarbatorim incheierea verii, dar si inceputul culesului strugurilor. Au fost premiate pe langa rezultatele de top si cele mai haioase deghizari.


 

2015 a fost anul in care alergatorii si ciclistii au imbratisat pe deplin conceptul “Sport & Fun”, majoritatea  participantilor venind pregatiti cu costumatii care mai de care mai interesante, atmosfera generala fiind una de prietenie si voie buna, petrecerea de la piscina fiind urmata de festivitatea de premiere si de concertul Madicine Band care s-a prelungit mult in noapte, dovada ca si sportivii au nevoie de momente de relaxare si destindere, iar Corcova este locul ideal.


 

Anul 2016 ne-a adus un nou supranume, dat de catre participantii si insotitorii lor. Conceptul de “Sport&Fun” a devenit un brand pentru Corcova, iar Corcova Trail Race a devenit “Festivalul alergarii din Romania!”. Acest nume ne onoreaza si incununeaza munca depusa in cei 4 ani de festival de Corcova!


 

2017 a inseamna continuarea conceptului de “Festival sportiv”, concurentii avand parte de o atmosfera unica, de vacanta, de voie buna si distractie combinate cu sport si vin de calitate. In viitor ne-am propus sa dezvoltam conceptul de Festival, participantii fideli fiind cei care ne-au oferit inspiratia necesara.


 

2018 a fost un an așa cum v-am obișnuit până acum. Cu sport, cu alergare, cu MTB, cu amuzament, muzică și vin de calitate! Un Festival ”Sport&Fun” care a scos la iveală din voi și din noi acel ”joie de vivre”, bucuria de a trăi intens, frumos, cu zâmbetul pe buze. A fost anul în care am avut parte și de o surpriză, Tom Owens, un alergător montan de talie mondială, s-a distrat alături de noi, el fiind și câștigător al celor două probe la care a luat parte, MTB și alergarea de pe traseul Jirov.


Probele din cadrul competiției au fost gândite astfel încât să fie atractive pentru un număr cât mai mare de iubitori ai mișcării în aer liber, indiferent de categoria de vârstă, sex și nivel de pregătire fizică.

JIROV

Pe distanța de 15 km, cu o diferență de nivel de 400 m.

CORCOVA

Pe distanța de 6 km, cu o diferență de nivel de 200m

MTB

Pe distanța de 21 km, cu o diferență de nivel de 600 m.

KIDS RACE

Pe distanta de 500m in curtea cramei.

Traseele curselor sunt tocmai cele care fac ca această competiție să fie unică. Acestea sunt o îmbinare echilibrată între asfalt și teren variat, totodată o provocare atât pentru atleții de plat cât și pentru alergătorii montani.

Toate traseele trec prin cele mai pitorești zone din jurul Corcovei, prin sate vechi, pe dealuri domoale, prin pădure și prin celebrele vii ale Corcovei, o îmbinare armonioasă între toate aceste elemente face din Corcova Trail Race o competiție de neratat.

Zona de start/sosire se va situa chiar în inima Cramei Corcova Roy&Damboviceanu, locul care a renăscut din propria cenușă devenind astăzi un reper pe harta vinurilor din România, prin dorința și voința unor oameni precum Serban Dâmboviceanu, proprietarul podgoriei.

Scopul nostru

Este acela de a contribui la dezvoltarea conceptului de ”Sport & Fun” prin imbinarea armonioasa dintre sport si distractie. Provocarea noastră pe termen lung este însa de a face din Corcova Trail Race un reper pe harta competitiilor de acest gen din lume.

"Acolo unde sportul se imbina cu Secretul lui Bachus!"

Sport & Fun in Viile Corcovei, pe 3 august 2019 la Corcova Trail Race!

Translate »